top of page

STICK2UGANDA  CLV PROJECT

Project S2U- CLV

 

Stichting Stick2Uganda heeft sinds 2013 een verbinding met het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV). Het CLV is momenteel de belangrijkste partner van de Stichting.

Een meerjarig project met acties en een reis van CLV ambassadeurs naar Oeganda is op financieel en projectmatig gebied de belangrijkste pijler van de Stichting. De actiedag zorgt voor fondswerving en informatie uitwisseling.

Na een intensieve voorbereiding ervaren CLV ambassadeurs in Oeganda zelf welke problemen er zijn en onderzoeken zij ter plaatse welke ondersteuning mogelijk is. Het mes snijdt zo aan twee kanten. Leerlingen en docenten van het CLV doen in team verband een indrukwekkende en leerzame ervaring op en in Oeganda worden ook jongeren actief. Daarnaast wordt de stichting verrijkt met jonge enthousiaste vrijwilligers en een financiële bijdrage vanuit fondswerving.

 

Op deze pagina ziet u een overzicht van de belangrijkste activiteiten en kunt u voor meer informatie doorlinken.

In het archief en de op pagina nieuws zijn nog meer berichten te zien.

2013

De  start van het  project.  Ambassadeurs worden geselecteerd en acties voorbereid. De eerste actiedag is een groot succes. Verschillende Oegandese studenten en experts hebben les gegeven over uiteenlopende onderwerpen. In oktober vertrekt de eerste groep naar Oeganda.

Lees hier het verslag en bekijk de foto's

2015

 

De CLV ambassadeurs 2015 hebben weer veel  voorbereidend werk verzet. Op 21 april 2015 is de tweede succesvolle actiedag met een kleurrijke colorful run, een spetterend dance event en een feestelijke dag vol actie, georganiseerd. Daarnaast heeft de Stichting in samenwerking met ICUganda de Oegandadag georganiseerd. De Oegandadag is een tweejaarlijks evenement dat door Oegandese organisaties in Nederland en betrokken Nederlandse vrijwilligers bij Oeganda, druk werd bezocht.

2017 

 

Ook dit jaar weer verschillende acties, zoals Valentijn actie, musical en met als hoogtepunt de actiedag in april. Rond de actiedag heeft Stichting Stick2Uganda samen met de rector-bestuurder van het CLV drs. W. de Vos, een verhalenbundel uitgebracht met de titel: En zo is het gekomen. In de herfstvakantie reist de derde groep Stick2Uganda CLV ambassadeurs naar Oeganda. Ook zij hebben verslagen gemaakt. Bovendien kunt u ervaringen van een van de begeleiders lezen in zijn prive  blog. Klik hier  voor een foto impressie.

bottom of page