top of page

Ambassadeur S2U worden?

 

Aan leerlingen van het CLV (Christelijk Lyceum Veenendaal) wordt de mogelijkheid geboden om als ambassadeur deel uit te maken van de projectgroep Stick2Uganda-CLV. Een uniek project met als hoogtepunt een reis van twee weken naar Oeganda.

Heb je iets met een goed doel en wil je weten hoe internationale goede doelen organisaties werken? Wil je altijd al eens naar Afrika om te ervaren wat er daar al gedaan wordt en nog gedaan kan worden?

Wil je tijdens jouw schoolperiode deze ervaring opdoen?

Dan is het nu je kans om als ambassadeur van Stick2Uganda deel uit te maken van de projectgroep Stick2Uganda CLV 2020.

Project Stick2Uganda 2020 (S2U2020)

Afrika kent als continent alle uitersten. Een bijzondere geschiedenis, mooie mensen en natuur en veel potentie/rijkdom maar ook armoede. Oeganda, de parel van Afrika, 56 jaar onafhankelijk, ligt in het midden van Afrika en is ons reisdoel. Voor de vijfde de keer kunnen CLV leerlingen en docenten meedoen met dit project en meegaan voor twee weken naar Oeganda. Een uitdagend en vormend project. Samen met anderen bereid je je voor op een onderdompeling in de Oegandese cultuur en ga je de confrontatie aan met uitdagingen waar Afrika en ook wij voor staan. De voorbereiding start begin december. Voordat je op reis gaat zijn er voorbereidende bijeenkomsten en activiteiten. Er wordt college gegeven door Afrika deskundigen en er is een bezoek aan de Universiteit Wageningen. Ook zijn er PR en fundraising activiteiten van de Stichting Stick2Uganda.

 

Reis naar Oeganda

Maar natuurlijk gaat het om de reis van twee weken naar Oeganda in oktober 2020. We vertrekken de week voor de herfstvakantie. Dit betekent dat we in de herfstvakantie terugkomen.  Wat we gaan doen in Oeganda, staat nog niet vast. Het reisprogramma wordt in de zomervakantie van 2020 voorbereid door de ambassadeurs 2018/2019. Wat al wel duidelijk is, we overnachten in Masaka bij een Oegandese familie thuis en in Kampala op de campus van Universiteiten. Het programma in Kampala maken we samen met de Oegandese studenten.  Daarnaast kunnen we, afhankelijk van je eigen wensen, een bezoek brengen aan een boerderij, ziekenhuis, basisschool of een Oegandese fabriek. Ook maken wij kennis met de wijze waarop de Oegandese regering omgaat met vluchtelingen uit omringende landen zoals Soedan en de Congo en wat NGO ’s in Oeganda doen. Oegandese studenten reizen de eerste week met ons mee. De laatste dagen van de reis brengen we een bezoek aan een wildpark.

 

Aanmelden

Ben je enthousiast geworden en wil je graag als ambassadeur deel uitmaken van de projectgroep S2U-CLV 2020 en mee naar Oeganda, schrijf dan een digitale aanmeldingsbrief. Alle verdere informatie vind je in dit dokument en gegevensformulier

bottom of page