top of page

AMBASSADEURS 2013

Anchor 2

Mijn naam is Hielke Wijnia. Ik ben mijn hele leven al geïnteresseerd geweest in andere landen en culturen. Dit is één van de redenen dat ik docent geschiedenis ben geworden. Ik gebruik mijn vrije tijd om op onze wereld rond te reizen. Bij deze reizen realiseer ik me steeds meer dat ik het geluk heb dat mijn wieg in Nederland stond. Al enkele jaren bezoek ik vrijwilligersprojecten op verschillende locaties. Het is bij mij steeds meer gaan leven om eens iets voor zo een project te gaan betekenen. Ik vond, tot Stick2Uganda, echter niet een project waar ik mij aan wilde verbinden. Cees Gouw kwam toen met een idee waarmee ik mij direct verbonden voelde. Het project combineert hulp, groei en bewustwording. Dit zijn zaken die mij erg aanspreken. Ik hoop dan ook dat ik een waardevolle bijdrage aan deze stichting kan gaan leveren.

Hielke Wijnia
Natasja Anbeen- van Asselt
Chrissy van Dijk
Femke Kommerie
Ard Suverein
Noa Harder
Amy van den Broek
Suzanne Treffers
Wouter Fondse

Ik ben 15 jaar oud en zit in 4 Havo. Ik speel gitaar en hou van schrijven en lezen. Omdat er zo’n verschil is tussen de kinderen hier en in Uganda heb ik me opgegeven. Ik wil de bevolking daar zo goed mogelijk helpen en ik hoop dat ik de kinderen blij kan maken. Iedereen in de wereld verdient een kans en ik hoop dat ik zo mijn steentje bij kan dragen. Ik hoop dat ik als ambassadeur andere mensen over dit goede doel kan vertellen.

Hi, ik ben Chrissy en ik ben 16 jaar. Dit schooljaar zit ik in havo 5, en ik mag mee naar Oegandaaa :) Dit is echt iets wat ik sinds ik heel klein was wilde. Mensen helpen die het minder goed hebben, dan wij in Nederland. Toen ik dan ook werd gebeld dat ik mee mocht was ik door 't dolle heen. we gaan met een hele leuke groep. In oktober dit jaar is het dan zover. Aan de ene kant spannend maar ook een ervaring die me verder zal vormen. En natuurlijk iets wat je nooit meer vergeet. ik kijk er naar uit :)

Hoi mijn naam is Suzanne. Ik wil met deze reis mee om de bevolking daar zo goed mogelijk helpen en ik hoop dat ik de kinderen blij kan maken. Iedereen in de wereld verdient een kans en ik hoop dat ik zo mijn steentje bij kan dragen. Ik hoop dat ik als ambassadeur andere mensen over dit goede doel kan vertellen.

Mijn naam is Ard Suverein, ik ben 18 jaar, ik woon in Rhenen. Ik doe N&T, 5 gymnasium op het Christelijk Lyceum Veenendaal. De reden dat ik wilde deelnemen aan het project, begon bij de presentatie over het project die me gelijk raakte en ik besefte toen ook dat de kinderen van Ttula wilde helpen, ze een betere toekomst te bieden, om zelfstandig te zijn. Als ambassadeur van het project wil ik zorgen voor meer publiciteit aan het project, praten met de ouders van kinderen van Ttula praten over het microkrediet en helpen met geld collecteren. Zo train ik nu voor de 12 kilometer survivalrun die ik loop als sponsorloop voor Stick2Uganda. Als je de kans hebt om deel te nemen aan project zo groot, dan grijp je die kans met beiden handen.

Ik zie dit project als een stukje verdieping in mijn leven, ik wil meer doen en mensen helpen waar het het meest nodig is. Ik wil me inzetten om die mensen een beter leven te geven en er een bijzondere ervaring van te maken. Ik ben erg nuchter en enthousiast en denk dat ik deze uitdaging aankan, ik wil vooral graag helpen met de uitvoering van dit project.

Ik ben 15 jaar en ik doe aan atletiek. Ik zit in 4 havo en mijn hobby’s zijn lezen, koken en gitaar spelen. Ik doe mee omdat ik graag de mensen in Afrika een beter leven wil geven en ik hoop dat ik daar zo aan bij kan dragen. Mijn doel is om de leefomstandigheden daar te verbeteren, zodat de mensen daar een betere toekomst kunnen krijgen.

Mijn naam is Natasja Anbeek en sinds 10 jaar geef ik wiskunde op het CLV. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in ontwikkelingshulp maar heb het nooit zien zitten om zelf iets op te zetten. Toen mijn collega Cees Gouw zijn idee vertelde dacht ik:” Nu of nooit”! Ik ben getrouwd en heb twee dochters. Verder houd ik van hockey, tennis, lezen, zeilen en koken. De rode draad in mijn leven is mensen helpen en mensen dingen leren. De reis naar Oeganda zal een prachtige nieuwe ervaring in mijn leven zijn. Één van de mooiste dingen van deze reis is dat wij 9 leerlingen meenemen die op deze manier een onvergetelijke ervaring opdoen. En ik mag dat samen met hen beleven!

Hoi ik ben Noa. Toen ik twee jaar geleden in de zomervakantie vijf weken met mijn gezin in Kenia was, was dat geen gewone strandvakantie. Mijn ouders hebben voor mijn geboorte vijf jaar in Kenia gewoond en wilden nu laten zien wat zij daar met eigen ogen gezien hebben. Daar horen dus ook de sloppenwijken en armoede bij. Niet alleen de armoede, maar vooral hoe de mensen hieronder zijn, hoe zij toch steeds weer opstaan en het beste uit hun dag halen, dat heeft indruk op mij gemaakt. De gastvrijheid en liefde waarmee zij hun laatste beetjes met je delen is ongekend. Ik wilde met deze ervaring iets doen maar had daar toen de kans niet voor. Dit gevoel bleef toch altijd een beetje aan me knagen en toen ik hoorde van dit project op school was ik meteen enthousiast. Ik hoop door hier aan mee te werken vooral de kinderen in Ttula te kunnen helpen, zij zijn immers de toekomst van hun community.

Anchor 3
Anchor 4
Anchor 6
Anchor 7
Anchor 8
Anchor 9
Anchor 11
Anchor 12
Anchor 13
Tessa Kieft

Ik ben Tessa Kieft en heel erg blij dat ik mee mag naar Oeganda en de kans krijg om deze ervaring met studiegenoten te delen. Ik reis graag en ben geïnteresseerd in het leven in andere landen en  culturen. De contacten en ervaringen die ik hiermee op doe wil ik graag gebruiken en hoop zo een bijdrage te kunnen leveren aan dit project.

bottom of page