top of page

Deelnemers 2015             

Ik heet Dilay Çayirci, ik ben geboren in 1998 en ben dus 16 jaar. Ik zit in 5 vwo en ik wil deze reis naar Oeganda graag meemaken, omdat ik ten eerste iets wil betekenen voor de mensen daar door ze te helpen en ten tweede om mezelf te ontwikkelen. Je ziet en hoort wel vaker dingen over ontwikkelingshulp en ontwikkelingslanden, maar je doet er meestal weinig mee. Dit project zie ik als een goede kans om te helpen en de omstandigheden in Oeganda te verbeteren (ook al is het een kleine verbetering). Ik hoop op deze manier ook andere mensen te kunnen motiveren om te helpen.

Mijn naam is Jeroen Timmer, ik zit op het gymnasium en woon in Rhenen. Mijn hobby's zijn onder andere voetballen en lezen. Ik doe mee aan dit project omdat er daar nog een hoop problemen zijn waaraan ik graag zou willen meehelpen om een oplossing te bedenken. Daarnaast denk ik dat het een unieke ervaring is waar je je hele leven wat aan zult hebben.

Mijn naam is Jochem Hak en ik ben geboren in 1997. Ik zit in 5 gymnasium en mijn hobby’s zijn hardlopen en wielrennen. Toen ik hoorde dat ik me kon inschrijven voor dit project wist ik dat dit een kans was die je maar één keer in je leven krijgt. Mijn hoofddoel voor dit project is om de kinderen in Oeganda te helpen aan een beter toekomstperspectief. Daarnaast hoop ik dat ik door dit project ook mijzelf ontwikkel op sociaal gebied. 

Ik ben Jeroen Bobeldijk. Ik zit op het vwo en heb een E&M profiel. Ik gaf me op voor dit geweldige project om te ervaren hoe het leven is in Oeganda en meer besef te krijgen hoeveel geluk wij hier in Nederland hebben. Ik denk dat de reis naar Oeganda mijn kijk op de wereld zal veranderen. Mijn doel is het overbrengen van kennis zodat de mensen in Ttula na ons bezoek zichzelf beter kunnen redden dan voorheen. Geen hulp in de vorm van geld of eten dus, maar meer in de vorm van structurele hulp. Ik vind het geweldig om ambassadeur te zijn en zal mezelf dan ook voor de volle 100% inzetten. 

 

Hallo allemaal! Ik ben Nynke Kuus en ben dol enthousiast om mezelf in te zetten voor Stick2Uganda. Voor mij is het een unieke kans om naar Oeganda te gaan. Ik werk graag met kinderen en heb me daarom ook opgegeven voor dit prachtige project. Ik vind het ontzettend leuk dat ik met de andere ambassadeurs dit mooie avontuur aan mag gaan! Met z'n allen gaan we wat moois neerzetten.

 

Mijn naam is Tim Bouman en ik ben 17 jaar. Ik zit in het vijfde van VWO met het profiel Economie en maatschappij. Mijn hobby’s zijn tennissen en films kijken met vrienden. Ik doe mee aan dit project omdat ik eindelijk eens iets kan doen voor een ander, omdat er nu een mogelijkheid is gekomen om het te doen. Ik denk dat ik met deze reis een andere blik op de wereld krijg die laat beseffen dat wij het lang zo slecht niet hebben. Ik hoop daar de mensen te kunnen helpen, met het kleine beetje informatie wat ik heb en wat ik zou kunnen doorgeven. 

Hoi! Ik ben Sandra van den Berg en mijn hobby’s zijn sporten en met kinderen bezig zijn. Mijn reden om mee te willen is dat ik heel erg graag mensen help en ik ook graag andere culturen wil leren kennen. Mijn droom is altijd al geweest om een keer naar Afrika te gaan om vrijwilligerswerk te doen en nu komt mijn droom uit! Ik vind dat iedereen gelijke kansen verdient en ik wil graag de kinderen daar helpen om ook een kans te krijgen om iets te kunnen bereiken in hun leven net zoals wij hier die kans krijgen. Ik hoop dat ik als ambassadeur andere mensen enthousiast kan maken over Stick2Uganda!

"Ik ben Britt, 16 jaar jong en zeer enthousiast om op reis te gaan naar Oeganda. Ik ga mee omdat ik deze reis als een avontuur zie en als kans om wat te betekenen voor mensen in armoede. Ik besef me erg goed hoe bevoordeeld ik in een land als Nederland ben, en hoop dat ik wat van mijn kennis en enthousiasme met de mensen daar mag delen.  Ik denk dat we met Stick2Uganda een verschil kunnen maken voor de mensen daar, en hoop een beter kijkje te krijgen in de wereld waar deze mensen in leven.  Ik kijk uit een bijzondere en leerzame reis! "

Hallo, ik ben Leon Arends en zit in het vierde jaar van het gymnasium op het CLV. Ik heb mijzelf aangemeld voor Stick2Uganda omdat het mij een unieke kans leek om iets uitzonderlijks mee te maken en tegelijk een bijdrage te leveren om de leefomstandigheden in de sloppenwijken van Ttula te verbeteren. Ik kijk er dan ook erg naar uit om met eigen ogen te zien wat ik kan doen om de mensen daar te helpen.

Ik ben Camiel en ik wil graag meedoen aan dit project omdat het mij geweldig lijkt om iets te kunnen doen voor de mensen in Oeganda. Er zijn op vele fronten hulp nodig en ik hoop dat wij ze daarin kunnen helpen. Het is niet alleen geld geven en denken dat ze het dan wel redden, er moeten ook plannen worden gemaakt over hoe het in de toekomst aangepakt moet worden.

We gaan ze dus helpen op een manier dat ze er op de lange termijn ook nog iets aan hebben. Ook zal ik als ambassadeur veel over dit project vertellen aan anderen en zoveel mogelijk donaties binnenhalen! 

Hoi hoi, mijn naam is Merel Schumacher en ik ben sinds 2014 ambassadeur van Stick2Uganda. Iedereen op deze planeet verdient namelijk een eerlijke kans, maar helaas is dat lang niet zo. Om dit verschil een stukje kleiner te maken doe ik mee met het project. Stick2Uganda biedt namelijk mogelijkheden en kansen voor diegenen die deze niet hebben, en als ambassadeur kan ik hen nu ook een stukje vooruithelpen. Daarnaast is reizen altijd al een van mijn favoriete dingen geweest en ik vind het dan ook heel bijzonder dat ik deze hulp ook daadwerkelijk kan toepassen.

Ik hoop dat op deze manier de wereld een stukje eerlijker kan worden!

Ik ben Jonathan van Schoonhoven. Ik hou van sporten en uitgaan met vrienden. Verder werk ik bij McDonald’s. Toen ik hoorde van Stick2Uganda wilde ik me meteen al opgeven. Ik dacht zo’n kans krijg ik nooit meer. Ik kan nu blij en trots zeggen dat ik ook daadwerkelijk mee mag. Het lijkt me een geweldige ervaring om daar alleen al te zijn. Een nieuwe cultuur,  een andere taal, andere mensen, primitieve omstandigheden… Noem maar op. Aanvankelijk dacht ik dat het gewoon een reis was, we gaan er heen en dat is het dan. Gelukkig is dat niet zo. Het wordt misschien hard werken, maar ik heb er nu al zin in!

Ik ben Nikki en ik ben 16 jaar. Ik zit op het CLV en volg het vwo. Mijn hobby's zijn korfbal spelen en leuke dingen doen met vrienden en familie. Ik doe mee aan Stick to Uganda omdat ik graag de mensen daar wil helpen en omdat dit mij een mooie manier lijkt om mezelf verder te ontwikkelen. Ik hoop dat ik tijdens dit project deze doelen kan behalen.

Hoi, ik ben Trix Ingargiola en ik zit nu in v4. Ik heb mij opgegeven voor stick2uganda omdat ik altijd al iets van vrijwilligerswerk heb willen doen. Het mooie van deze stichting vind ik dat er structurele hulp geboden wordt waardoor de mensen er langere tijd plezier van zullen hebben. En ik kan natuurlijk de plek waar we helpen zelf zien! Hierdoor heb ik echt het idee dat we wat nuttigs doen en hou ik er zelf ook nog een levensveranderende ervaring aan over! Daarom ben ik heel blij ambassadeur te zijn van stick2uganda en hoop ik dat we met z'n allen wat moois neer kunnen zetten!

Hoi, mijn naam is Laura. Ik zit op het clv en doe vwo. Ik houd veel van sport, zelf speel ik hockey. Verder vind ik het leuk om dingen te ondernemen en nieuwe avonturen te beleven.  Dat is één van de redenen dat ik me heb opgegeven voor Stick2Uganda. Wat ik erg mooi vind aan deze stichting is dat ze niet alleen gefocust zijn op het doneren van geld, maar ook op de maatschappelijke ontwikkeling daar.  Door middel van het overbrengen van kennis zorgen dat de mensen zichzelf kunnen redden. En daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen! Ik wil de mensen daar graag dingen leren en ik hoop dat ik ook veel van en over hen zal leren. 

 

Ik ben Esmée van der Maas. ik zit in 4 havo, ben 17 jaar oud en ik doe mee aan Stick2Uganda om een ervaring rijker te worden en om zelf te kunnen groeien van deze belevenis. En natuurlijk wil ik ook graag nieuwe mensen ontmoeten!

Ik ben Mirthe en ik doe mee aan dit project omdat ik me in wil zetten voor de minderbedeelden in Afrika. Ik vind het erg mooi dat ik door middel van dit project kan delen in mijn kennis en zo een steentje bij kan dragen aan de toekomst van de kinderen in Ttula. Ook hoop ik veel te mogen leren van deze reis, maar bovenal heb ik er onwijs veel zin in. 

Hallo, ik ben Jette Dirksen. De reden waarom ik me opgaf om mee te gaan met Stick2Uganda is dat ik graag iets goeds wil doen voor de wereld. Dit wil ik doen door middel van mensen helpen die het niet zo goed als ons hebben. Het lijkt me heel erg leuk om dit samen met andere leerlingen van school te doen. 

Hallo mijn naam is Lonneke van der Wel.

Toen ik hoorde van het Oeganda project wilde ik graag mee doen. Het lijkt me een geweldige kans die je maar een keer ik je leven krijgt. Ik hou erg van reizen en van nieuwe culturen en mensen ontmoeten. Ik hoop veel van deze ervaring te leren om veder mee te nemen in mijn leven.

Ik ben Deborah Brouwer. Ik ben 14 jaar en zit in Havo 3.Ik doe mee aan dit project, omdat ik altijd al mensen heb willen helpen. Ik heb alleen nooit een goed doel gevonden wat mij echt aanspreekt. Tot nu. Ik denk dat ik als ambassadeur andere mensen ervan kan overtuigen om ook aan anderen te denken in plaats van alleen aan hen zelf.

Mijn naam is Denise van der Does-Diepeveen. Ik ben docente geschiedenis en daarbij ook erg geïnteresseerd in andere culturen. Van jongs af aan leek het mij een geweldige ervaring om naar Afrika toe te gaan om daar te helpen, alleen kwam het er natuurlijk door verschillende redenen niet van. Hoe vaak hoor je wel niet op tv: “Word donateur voor maar 1 euro per maand”, “Voor maar 25 euro helpen wij 1 kind naar school”. Heel mooi en goed bedoeld, maar komt het wel terecht waar het terecht zou moeten komen? Het is een risico dat je neemt met je goede bedoelingen om zo’n kindje te helpen. Die reclames worden zo opgezet dat je bijna niet kunt weigeren, helemaal niet als je zelf in het onderwijs zit. Elke dag worden er weer duizenden kinderen geboren en hun toekomst ziet er vaak niet rooskleurig uit. Toch verdienen ze die volgens mij wel. En dan krijg je de kans om mee te doen aan zo’n project, de kans om een échte bijdrage te kunnen leveren. Ik kijk uit naar deze ervaring! 

Hallo, mijn naam is Rosanne Bakker en ik werk sinds 4 jaar op het CLV als docent bewegingsonderwijs. Toen Cees Gouw aan de slag ging met het opzetten van het Stick2Uganda project, merkte ik gelijk dat dit mijn aandacht trok. Waarom? Omdat vanaf het begin duidelijk was dat dit een project zou zijn wat verandering tot stand brengt. Verandering daar in Oeganda, verandering bij de leerlingen die mee gaan en bij de docenten die erbij betrokken zijn. Ik vind het erg gaaf om ergens bij betrokken te mogen zijn wat een blijvend effect heeft, wat mensen verandert en wat ze verder brengt. Daarbij weet ik zeker dat ik zelf ook heel veel ga leren en ontdekken, en daar heb ik zin in! 

bottom of page