top of page

Projecten in Oeganda

Islamitische Universiteit Kampala 

De ambassadeurs 2013 hebben in 2015 de eerste contacten gelegd met de Makerere Universiteit in Kampala. Leden van Stichting Stick2Uganda  hebben daarna datzelfde gedaan met de Islamitische Universiteit in Kampala. De ambassadeurs 2015 hebben beide universiteiten bezocht en daaruit zijn aanzetten voor verder contact met de Islamitische Universiteit gevolgd.

In 2016 zijn opnieuw twee leden van Stichting S2U op bezoek gegaan met als doel contact te leggen tussen studenten en ambassadeurs die opdrachten met elkaar zullen uitwisselen en  beoordelen.

Met het budget willen we, ter ondersteuning, de aanschaf van een computerprogramma financieren om deze opdrachten mogelijk te maken.

Irrigatieproject in Masaka

Het irrigatieproject van de fam. Kyagulanyi is goed van start gegaan. De eerste bijdragen in 2015 hebben ervoor gezorgd dat door onderzoek de initiatieffase is afgerond. In 2016 hebben leden van Stick2Uganda dit project opnieuw bezocht en verder ondersteund. In 2017 reserveren wij opnieuw een bijdrage voor de realisatie van het irrigatie systeem.

Kippenproject Kyagulanyi en Mpuuga

Via Ibrahim Mpuuga is er een voorstel ingediend voor een kippenfarm in samenhang met Masaka Town College.

Jongeren van de school krijgen zo de mogelijkheid ervaring op te doen met het houden van kippen. Twee leden van de Stichting S2U  hebben dit project in 2016 bezocht en ondersteunt. De samenwerking met Masaka Town College loopt via de fam.Kyagulanyi. Een deel van de farm wordt gerealiseerd op het terrein van de familie.

Wanneer de S2U ambassadeurs 2017 dit project positief beoordelen, volgt verdere ondersteuning

Childrens Foundation Uganda

De familie Kayinda woont 30 km onder Masaka. Een grote islamitische familie met een alleenwonende  oude moeder. Moeder woont in een eenvoudig huisje op een groot landbouwperceel. Tien kinderen zijn er geboren. Leren stond centraal in de opvoeding, onderwijs was de basis. Alle kinderen zijn uiteindelijk gaan studeren en hebben banen zoals arts, businessman, advocate, docent aan een universiteit of leraar op een basisschool. Voor alle kinderen gold dat de tijd die hun ouders aan leren besteedden hun verder heeft gebracht. Een van de kinderen, Eddie, manager project & development aan Multitech University in Kampala en studerend voor zijn PhD in educational development wilde de uitgangspunten van Multitech (koppel onderwijs aan business) zelf in de praktijk brengen en startte een basisschool op het land van zijn moeder in combinatie met het runnen van de farm. Een project dat fantastisch loopt. Eddie wil nu graag contacten met Stichting S2U gebruiken om zijn project verder te kunnen ontwikkelen en nog meer business te laten ontstaan door o.a. groepen studenten bij de school te laten verblijven.
Een mooi initiatief waar wij ons graag aan verbinden.

bottom of page