top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverstick2uganda

Koffie uit Masaka


In de bijna lege koffers hebben de ambassadeurs afgelopen reis 15 kilo ongebrande koffie uit Masaka meegenomen.Vincent en Justine Kayagulanzi hebben hun eigen koffiefarm en het leek S2U een mooi initiatief om eens te kijken wat voor koffie dit nu is. Omdat Oeganda geen échte’ koffiedrink cultuur kent en dus voorproeven geen optie was, is dit een uitdaging. Samen met de ambachtelijke Veenendaalse koffiebranderij Roast & Toast hebben we geprobeerd van de boon koffie te maken. En wat schetst onze verbazing. Het blijkt een prachtige koffie te zijn. Koffiekenners rond Roast & Toast zijn enthousiast. Als eersten krijgen de Masaka S2U ambassadeurs 2019 die op de farm zijn geweest, de bonen zelf hebben gezien en geplukt en alle andere ambassadeurs 2019 de gelegenheid om koffie te kopen.De eerste pakjes koffie worden op de komende ouderavond verkocht.

Mwebaza koffie is afkomstig van een bosplantage dichtbij Lake Nabugobu in het zuiden van Oeganda. Deze Arabica koffieboon groeit tussen de Matoke bananenbomen in een schaduwrijke omgeving rond de evenaar en heeft een natuurlijk zachte en vol aromatische smaak. Mwebaza koffie wordt in Oeganda met de hand geplukt en geselecteerd en door Roast & Toast op ambachtelijke wijze gebrand. Mits goed verpakt behoudt deze exclusieve koffieboon een jaar lang zijn bijzondere smaak.


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page