top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverstick2uganda

In actie op CLV-S2U actiedag!


Op vrijdag 24 mei stond het Christelijk Lyceum Veenendaal geheel in het teken van 'Stick2Uganda'. De school ondersteunt, voor de vierde keer, dit Oegandaproject met een actiedag. Het werd een zonnige dag vol activiteiten, gastlessen en een sponsor-estafetteloop. Gastdocenten gaven les aan klassen in de bovenbouw. De informatie van de Nederlandse ervaringsdeskundigen over hun eigen project of reis waren indrukwekkend. Ambassadeur zijn van S2U wat betekent dat en wat doet dat met je?

Maar de verhalen van mensen uit Afrika zelf, die vertelden over hun eigen geboorteland of plaats waren onbetaalbaar. Verder waren er de djembé-sessies waarin 250 leerlingen tegelijk de ritmes van Afrika kregen aangeleerd. Voor de brugklassen begon de dag met een estafette-sponsorloop. Daarna werd het Brughuis omgetoverd tot een groot marktplein met onder meer etenswaar, een spooklokaal, Afrikaans haarvlechten en je kon een rondje rijden met een pony. De tweede klassers waren bij the Maxx waar zij al trampoline springend of vanuit de escaperoom of glow-golfbaan zich inzetten voor het goede doel.

De voorlopige opbrengst laat een prachtig resultaat zien. Dat enthousiasme, betrokkenheid en inzet tot een succes kan leiden, daarvan is deze dag een voorbeeld!

Stichting Stick2Uganda werkt samen met lokale gemeenschappen in Masaka en universiteiten in Kampala. In Kampala werken Oegandese universitaire docenten en studenten samen met CLV ambassadeurs aan praktische projecten voor lokale kleinschalige bedrijvigheid en duurzame ontwikkeling. Het doel is: Oegandese initiatieven ondersteunen en ingang zetten met als inzet blijvende verbetering van de lokale economie. Jaarlijks reizen 24 leerlingen en vier docenten van het CLV naar Oeganda voor projectbezoeken


39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page