top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverstick2uganda

Ambassadeurs Stick2Uganda CLV 2015


CLV project samenwerkings logo.png

Nieuws in de CLV Schoolbrief 2014-2015

06 - Stick2Uganda: deelnemerslijst Stick2Uganda CLV 2015

woensdag 19 november 2014

Het vijfjarenproject Stick2Uganda CLV is de tweede fase ingegaan. Leerlingen en medewerkers konden zich voor 20 oktober aanmelden om als ambassadeur in oktober 2015 af te reizen naar Oeganda. In totaal hebben zich 31 leerlingen en collega’s opgegeven. Op 6 en 12 november zijn de gesprekken geweest.

Aanmeldingen leerlingen Alle leerlingen die meewillen gaan werken aan de project/actiedag op 17 april 2015. Zij die ambassadeurs willen worden van Stick2Uganda en op reis willen naar Oeganda, hebben een motivatiebrief geschreven. De meeste in het Engels. Enthousiaste en soms ook heel persoonlijke en ontroerende brieven, waarin zij aangaven vaak al jaren gewacht te hebben op deze kans. Sommigen meldden zich al voor een tweede keer aan. Dit heeft het er niet gemakkelijker op gemaakt. Het grote aantal aanmeldingen heeft ertoe geleid dat we niet met 9 maar met 20 leerlingen aan de tweede fase van dit project mogen beginnen. Toch betekent dit dat we helaas niet iedereen mee kunnen nemen en dat we dus leerlingen moeten teleurstellen.

Gesprekken met leerlingen Alle aanmelders voerden twee motivatiegesprekken. Eén in het Nederlands met vertegenwoordigers van het CLV onder leiding van Jan van Hees (sectordirecteur), Peter Ravensbergen (afdelingsleider), Hielke Wynia (docent en bestuurslid Stick2Uganda) en Wouter Fondse en Natasja Anbeek (docent en ambassadeur). En één in het Engels met vertegenwoordigers van de Stichting Stick2Uganda (Kim Wijnen en Peter Mutale) en de ambassadeurs van de Stichting (Amy van den Broek, Merijn van de Meene, Femke Kommerie, Suzanne Treffers, Ard Suverein, Noa Harder en Diederik Bos).

Voor veel leerlingen was dit de eerste keer dat zij op deze wijze een motivatiebrief moesten toelichten. Prachtige gesprekken werden het met allemaal gemotiveerde leerlingen. Aan het einde van een lange dag hebben alle vertegenwoordigers en ambassadeurs naar aanleiding van de gesprekken een keus gemaakt en twee teams van tien personen samengesteld. Geen gemakkelijke keus met zoveel talentrijke aanmelders.

Deelnemers Stick2Uganda CLV 2015 De CLV-collega’s die betrokken zijn bij Stick2Uganda CLV 2015 zijn:

  • Cees Gouw (voorzitter Stichting Stick2Uganda)

  • Natasja Anbeek (Ambassadeur 2013)

  • Wouter Fondse (Ambassadeur 2013)

  • Hielke Wynia (bestuurslid Stichting Stick2Uganda)

  • Rosanne Bakker

  • Denise van der Does-Diepeveen

De onderstaande twee groepen leerlingen zijn de nieuwe leerlingen ambassadeurs van Stick2Uganda CLV 2015

Groep 1

Deborah Brouwer (H3)

Lonneke van der Wel (H3)

Jette Dirksen (H4)

Sandra van den Berg (V4)

Trix Ingargiola (V4)

Jeroen Timmer (V4)

Jeroen Bobeldijk (V5)

Tim Bouman (V5)

Dilay Çayirci (V5)

Merel Schumacher (V5)

Groep 2

Jonathan Schoonhoven (H3)

Nynke Kuus (H4)

Esmee van der Maas (H4)

Leon Arends (V4)

Camiel Broekhuis (V4)

Laura Burgers (V4)

Jochem Hak (V5)

Nikki Hubers (V5)

Britt Hoencamp (V5)

Mirthe Keuning (V5)

Deze groepen richten zich op twee verschillende projecten in Oeganda.

Eerste activiteiten De leerlingen en docenten van Stick2Uganda 2015 komen elke week in een grote pauze bij elkaar. Onderwerpen van gesprek zijn dan: je persoonlijke presentatie op de website, social entrepreneurship and sustainable development in Afrika, het voorbereiden van fundraising-activiteiten en het Open Huis.


48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page