top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverstick2uganda

Kerken in Poortugaal voor Stick2Uganda


Poortugaal_N_H_Kerk_1.jpg

In het Kerkblad van Poortugaal is het volgende bericht verschenen, geschreven door Floor van der Kemp:

Gedurende de zomervakantie heeft de Diaconie een doel uitgekozen om voor te collecteren deze periode. Dit is het project in Uganda waar een aantal mensen uit onze gemeente heen is geweest om te helpen bouwen aan een school. Floor v.d. Kemp is hier zeer nauw bij betrokken en heeft onderstaand stukje gemaakt met daarin de laatste ontwikkelingen rondom dit collectedoel. We collecteren hiervoor op de Zondagen 27 juli, 3 augustus 17 augustus, 24 augustus en 31 augustus.

Hierbij wat nieuws over de projecten in Uganda. U weet dat we eerder in Ttula, bij de hoofdstad Kampala geweest zijn om aan de school Happy Times te werken. Dit project heeft een vervolg gekregen door studenten van het CLV (Christelijk Lyceum Veenendaal) waar Cees Gouw docent is. Het project is nu met behulp van studenten van HRO (Hoogeschool Rotterdam) verder uitgewerkt. Een aantal studenten is in Ttula geweest en een aantal studenten is in Karamoja geweest (Noord-Uganda). Zij hebben voor de stichtingen Child of Uganda en Stick2Uganda en Tear onderzoek gedaan. Deze 3 stichtingen werken nu samen om zo meer resultaat te kunnen boeken. De studenten zijn in beide gebieden met de community, de bewoners en kerken, in gesprek gegaan. Om zo te ervaren welke projecten wij in de komende periode kunnen gaan opstarten. Donderdag 3 juli j.l. hebben de studenten hun onderzoek gepresenteerd. Dit onderzoek wordt het komende schooljaar door studenten uitgewerkt tot projecten. Wij zijn vooral op zoek naar projecten die de plaatselijke bevolking ondersteunen en er voor gaan zorgen dat de bewoners zelfredzaam worden. En bij voorkeur samenwerken met de plaatselijke kerken. Zodra de resultaten van de rapportage bekend zijn zal ik u hierover informeren. Waarschijnlijk betreft het in Karamoja het realiseren van een watervoorziening, aangezien dit gebied ontzettend droog is. Soms regent het zelfs niet in het regenseizoen, waardoor de oogst mislukt en er dus nauwelijks voedsel is. In Ttula zal het waarschijnlijk gaan om ondersteuning van het onderwijs. In Ttula is het onderwijsniveau laag en is er weinig toekomst voor de kinderen. Aan het eind van dit jaar zal er waarschijnlijk vanuit de stichtingen mensen naar Oeganda gaan om de projecten voor de HRO en CLV voor te bereiden. Beide scholen willen graag het komend onderwijsjaar met ons blijven samenwerken. Ik hou u op de hoogte!

Het IJE-koor en het koor Sparkling Voices hebben het initiatief genomen om op 15 februari 2-15 een benefietconcert te organiseren in de Dorpskerk in Poortugaal. Als u informatie over dit concert zoekt of ideeën heeft ter ondersteuning voor dit evenement kunt u contact met mij opnemen:

Floor van der Kemp

vdkemp@kabelfoon.nl; tel. 06-11004066


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page