top of page

GEORGE KALIBALLA'S DROOM

George Kallibala is een ambitieuze ondernemer in de wegenbouw. Hij is ‘Head of Operations’ bij “Pine Acres Logistics” waar hij machines voor de bouw verhuurd. Voor en tijdens de dictatoriale periode van Idi Amin was hij echter een Oegandese leraar Engels. Na de revolutie wordt hij adviseur van de nieuwe regering en van de Nederlandse ambassade en is betrokken bij de ontwikkeling van het onderwijs in Oeganda. Hij zet zich met hart en ziel in voor goed onderwijs voor kansarme kinderen. Na enige jaren advieswerk kiest hij een andere weg maar zijn droom blijft.

 

15-20 jaar geleden heeft hij een landgoed van 60ha gekocht en is hij begonnen met bouwen. Echter: het realiseren kosten veel meer geld dan gedacht. Daarom liggen de bouwwerkzaamheden nu stil, terwijl de visie al wel helemaal klaar ligt. Het liefst wil hij zijn eigen middelbare school voor arme, talentrijke kinderen opzetten. Een boarding school op ecologische grondslag waar kinderen kunnen samen leven, samen leren, slapen, eten, sporten en eigen groente verbouwen. Om zijn droom te vrwezenlijken koopt George één van de mooiste heuvels in Kampala, maakt plannen en begint te bouwen. Een dininghal, klaslokalen, leraren verblijven en een eigen watervoorziening. Hij begint overal tegelijk. Langzaam begint zijn droom werkelijkheid te worden.

 

Enthousiast en vol idealisme houdt hij het bouwen jaren lang vol, maar het project blijkt te groot. George wordt ingehaald door de harde werkelijheid. Gebrek aan geld, tijd en haalbare plannen breken hem op. Wat rest zijn half afgemaakte gebouwen, begroeide paden, verwilderde bomen. Op dit moment ligt het project van George stil. Hij weet niet hoe het verder moet. 

Kan Stick2Uganda George ondersteunen bij het verwezenlijken van zijn droom?  

Andere benadering

De droom van George is een uitdaging maar ook een valkuil. Te snel met aanzetten komen betekent dat er geld wordt geinvesteerd zonder dat er zicht is op een rendabele onderneming. Eerst zijn partners nodig en een werkbaar businessplan. Verschillende partijen kunnen dan samen met George Kalibala kijken in welke richting dit grote project verder ontwikkeld kan worden.

 

Stick2Uganda en George Kalibala

Met dit project kunnen talentrijke kinderen uit kansarme gezinnen uitzicht krijgen op goed onderwijs en een eigen ontwikkeling.  Maar dat is maar één kant van de medaille. George zijn droom en de bouwplaats zijn enorm en dreigen beide aan hun omvang ten onder te gaan. De locatie is prachtig. maar realiteitszin en haalbaarheid moeten het project redden. Studenten van de Hogeschool Rotterdam hebben de eerste aanzetten op dit gebied gegeven. Zekerstellen en beveiligen van de bouwplaats is nodig. Op dit moment zijn wij bezig om te zorgen dat er een hek om het terrein wordt gezet. Realistische plannen moeten daarna de ontwikkeling van het terrein en plannen verder mogelijk maken.

Wilt u dit project steunen, klik dan op onderstaande button.

bottom of page